Kvarnhusen

Vårdsätravik/Uppsala

TOLV RYMLIGA RADHUS MED UNIKT LÄGE

 Kvarnhusen inrymmer 12 radhus på fem rum och kök. De ovanligt breda huskropparna skapar öppna sociala ytor och härlig rymd. Färger och material går i jordiga och sobra toner som kontrasteras med detaljer i rostfritt. En generös takhöjd på 2,70 meter, stora fönster och inte minst taklanterninerna över trappan till övervåningen ger dagsljuset spelrum över de öppna boytorna.

 

 

 

 

Projektstatus:Kommande
Tillträde:2021
Boarea:151 - 152 kvm
Antal bostäder:12

Materialbeskrivning

KÖK

Centralt i husen står det rejält tilltagna köket, specialritat för projektet av det erkända snickeriet Tre Sekel. Köket har goda förvaringsmöjligheter i form av en serie högskåp i pigmenterad ek. Köket är utrustat med stor arbetsbänk i grå kalksten, blandare i rostfritt samt helintegrerade vitvaror.

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummens stora fönster och glasdörrar ger ett gott insläpp av dagsljus och härifrån når du den väl tilltagna uteplatsen. Här kan du redan vid inflyttning vila blicken mot trädgården och dess uppvuxna grönska, designad av en trädgårdsarkitekt. Ytterligare en uteplats finns på husets framsida. I vardagsrummet finns det också goda möjligheter att kura ihop sig kyliga höst- och vinterkvällar. När dimman rullar in över sjön samlas man gärna runt vardagsrummets eldstad, en braskamin i klassisk design, vilken skapar en ombonad och rustik känsla.

 

BADRUM

I varje bostad finns två badrum, ett på vardera våningen. Golv och väggar är av grå kalksten vilket ger en naturlig och ombonad känsla. Nedervåningens wc- och duschrum är utrustade med kommod, tvättställsskål och spegel från Hafa. Stenskivan och den matt vita tvättställsskålen på kommoden kontrasterar mjukt mot lådor och spegel i ek. På övervåningen finns husets badkar. Här ställer du ifrån dig duschtvål och schampo på en platsbyggd nisch som löper längs med väggen. Handfat och badkar från tyska kvalitetstillverkaren Duravit.

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
1 Vikvägen 70 5 152m 2 5 675 000 kr 5 738kr Reserverad
2 Vikvägen 72 5 152m 2 5 175 000 kr 5 738kr Till salu
3 Vikvägen 74 5 152m 2 5 175 000 kr 5 738kr Till salu
4 Vikvägen 76 5 152m 2 5 175 000 kr 5 738kr Till salu
5 Vikvägen 78 5 152m 2 5 175 000 kr 5 738kr Till salu
6 Vikvägen 80 5 152m 2 5 475 000 kr 5 738kr Till salu
7 Vikvägen 82 5 151m 2 5 475 000 kr 5 701kr Till salu
8 Vikvägen 84 5 151m 2 5 175 000 kr 5 701kr Till salu
9 Vikvägen 86 5 151m 2 5 175 000 kr 5 701kr Till salu
10 Vikvägen 88 5 151m 2 5 175 000 kr 5 701kr Till salu
11 Vikvägen 90 5 151m 2 5 175 000 kr 5 701kr Till salu
12 Vikvägen 92 5 151m 2 5 675 000 kr 5 701kr Till salu

Omgivningar

Ett bostadsområde för dig som trivs med närheten av skog och vatten men som inte vill förlora kontakten med stadens liv och puls. Här finns hänförande naturupplevelser runt knuten och ett boende som inte kompromissar med design och komfort. Ett naturligt val för såväl den växande barnfamiljen som för par som söker generösa ytor i en lugn miljö.

 

I sjön Ekolns närhet finns många alternativ för den som vill leva ett aktivt liv. Vårdsätra har länge varit Uppsalabornas plats för rekreation, friluftsliv och välbefinnande och i nybyggda Vårdsätravik finns de allra bästa förutsättningarna för ett hälsosamt familjeliv och en avslappnad vardag. Närheten till vattnet ger möjligheter till svalkande bad, magiskt båtliv och storslagna skridskoturer. Bara några minuter bort ligger Skarholmen varifrån det årliga Vikingarännet utgår när isarna tillåter. Och i den unika och omväxlande naturen runt Vårdsätravik finns mängder av sköna pulshöjare: längdskidspår, vandringsleder, löpspår och MTB-leder. Även om Uppsalas stadskärna, med storstadens alla möjligheter, finns nära till hands har du även goda servicemöjligheter i närheten. I grannområdet Sunnersta finns en grundskola och bara några kilometer bort går det att storhandla på ICA Kvantum.

 

Du hittar också flera matbutiker i Sunnersta och närliggande Norby och nybyggda Rosendal. Vårdsätravik är inkluderat i Uppsalas huvudcykelnät och med omkring ett tusen cykeltramp tar du dig in till stan. I tid innebär det inte mycket mer än 25 minuter.

 

I direkt anslutning till bostadsområdet stannar stadsbussarna som på 15 minuter tar dig in till centrala Uppsala, Sveriges fjärde största stad med ett blomstrande kulturliv samt säte för ett av landets mest anrika universitet.

 

 

Arkitekterna

– Vad är skillnaden mellan insidan och utsidan av ett hus? Mellan inredning och arkitektur? Vi tycker inte att det behöver vara någon. De är bara två olika uttryck för en idé, en tanke. Från den lilla skalan till den stora ska man känna att det är en och samma avsändare. Den tydligheten finns i allt vi gör.

 

Bolle Tham och Martin Videgård är den gamla skolans arkitekter. Likt förra seklets svenska Sigurd Lewerentz eller Erik Gunnar Asplund rör de sig fritt mellan att rita stora offentliga byggnader – Moderna Muséet i Malmö, Arkitektskolan i Stockholm, Kalmar Konstmuseum – och att formge möbler och inredningsdetaljer. Efter tjugo år tillsammans som Tham & Videgård är de i dag en av Sveriges mest välrenommerade och prisbelönta arkitektkontor.

 

Arbetet med Kvarnhusen gav arkitekterna ordentligt med svängrum att sätta sin prägel på bostäderna. Den rejält tilltagna tomten i Vårdsätra möjliggjorde bostäder med en bredd du normalt inte ser i radhus. Undervåningens generösa glaspartier, som går ända ner till marken, vetter mot trädgårdar i två väderstreck och gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Resultatet är en öppen, modern och ljus bostad.
– Husens bredd är unik och ger fantastiska möjligheter att bo och möblera. Inte minst på övervåningen, här kan man ha allt från fyra normalstora rum till två riktigt stora rum. Dessutom har vi kunnat rita en rak trappa med gott om ljusinsläpp från taket, istället för den krökta variant som brukar utgöra kärnan i ett radhus. Det säger något om de stora ytorna som finns i Kvarnhusen, säger Martin Videgård.

 

Arkitekturen tar avstamp i Vårdsätras mjukt kuperade natur och hantverksmässiga byggnadstradition. De två husen om sex bostäder definieras genom sina individuella uttryck – samtidigt som du förstår att de hör samman. Det ena huset har en fasad som ser närmast svarvad ut, medan det andra har veckningar och trappningar som följer den mjuka sluttningen. Båda husens faluröda fasadpaneler smälter vackert in i det omgivande parklandskapet.

 

– Träets rustika kvalitet ramar in de stora och samtidigt nätta fönsterpartierna på ett fint sätt. Det är en hantverksmässig materialitet som man annars kan hitta i äldre svenska hus som till exempel Carl Larsson-gården i Dalarna. Det är omsorgsfullt snickrat och sågat, säger Bolle Tham.

 

 

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Kvarnhusen, Vårdsätravik.