Akleja

Sollentuna/Väsjön/Stockholm

Välkommen till Brf Akleja!

Här byggs vackra parhus med hög kvalitet och nordisk känsla i klassisk stilren arkitektur. 
Brf Akleja ligger centralt beläget i populära Törnskogen med nära till såväl kommuniktaioner, service, skolor och barnomsorg som till vacker natur och olika friluftsaktiviteter. Husen präglas av smart och genomtänkt arkitektur i gotländsk stil. Med en känsla av rymd utöver det vanliga skapas effektiva planlösningar där övre plan är öppet ända upp till taknock. Ljust och lätt att möblera med stora fina sällskapsytor för umgänge och praktiska och sköna delar för sovrum och privat sfär. Husen är 140kvm fördelat på fem till sex rum med rymlig uteplats och egen tomtyta att leka och umgås på. 
Alla hushåll får egna parkeringsplatser i anslutning till husen. 

Materialen både exteriört och interiört är genomarbetade och påkostade. Husen byggs i sten med putsade fasader i tre kulörer och generös fönstersättning. Inredningen präglas av ljusa naturliga val och design med inriktning på nordiskt ljus. 

Här - med närhet till viktiga arbetsplatsområden, Arlanda och bara 30 minuter från centrala Stockholm - Skapar Trumfator tillsammans med Bovara ett boende för er med krav på design och kvalitet.
Husen blir klara för inflytt tidig höst nästa år (2018) Totalt blir det 18 bostäder i en bostadsrättsförening på friköpt tomt. 

Säljstart hösten 2017.

Anmäl ditt intresse redan idag så håller vi er löpande uppdaterade med mer information.

Projektstatus:Kommande
Tillträde:Q4 2018
Boarea:140 - 140 kvm
Antal bostäder:18

Omgivningar

Natursköna Väsjön - Sollentunas nya bostadsområde. Akleja ligger centralt beläget i populära Törnskogen på bekvämt avstånd till såväl kommunikationer, service, skolor och barnomsorg som till vacker natur och olika friluftsaktiviteter. Med närhet till viktiga arbetsplatsområden, Arlanda och bara 30 minuter från centrala Stockholm är pendlarläget optimalt.

Visionen för Väsjön är en naturnära stadsdel med utrymme både för aktivitet och avkoppling. Här finns vandringsleder, fina promenadstråk, flera sjöar, badplatser, utegym och grillplatser. Det finns även flera sportanläggningar samt Väsjöbackens skidanläggning med fyra nedfarter, barnbacke, backhoppning och en funpark.

Sjön kommer att ramas in av en strandpromenad och kommunen planerar för närservice i området med bland annat livsmedelsbutik. Flera förskolor planeras i anslutning till de nya bostäderna och vid Väsjö torg byggs en ny grundskola. I anslutning till skolan byggs även en ny idrottshall. Sportfältet har man planer på att utveckla med större grönytor, fotbollsplaner, tennishall och idrottslokaler. Flera busslinjer, bland annat till pendeltågsstationen, börjar köra via Väsjön 2017 och för att förbättra områdets kommunikationer ytterligare planeras även en linbana mellan Väsjön och Häggviks tågstation. En kort promenad från Akleja ligger busstationen Båtmansvägen, därifrån går bussar direkt till Sollentuna Station och Sollentuna Centrum på endast 12 minuter.

Ni hittar mer information om Väsjön på http://www.vasjon.nu/

Mer info kring Väsjöbacken med priser för liftkort, skidskola m.m. hittar ni på http://www.vasjobacken.com/

Köpprocessen

Detta är en guide till köpprocessen för nyproduktionsprojektet Akleja.

Köpanmälan
På säljstarten kommer ni få fylla i och lämna in en köpanmälan. I köpanmälan får ni som intressenter specificera vilka bostäder i projektet ni helst vill köpa, enligt rangordning. Det kommer även gå att maila in en köpanmälan till nathalie.siltberg@notar.se 

Vi kontaktar därefter de som lämnat in en köpeanmälan för att boka upp en bostad. 
När flera personer är intresserade av samma bostad kommer möjligheten att teckna förhandsavtal erbjudas den som först anmälde sitt intresse för projektet på projekthemsidan.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på fastighetsmäklarens klientmedelskonto som står skrivet i förhandsavtalet. Vid undertecknandet av förhandsavtalet finns en intygsgiven kostnadskalkyl.

Förhandsavtalet kommer skickas ut elektroniskt via en e-signeringstjänst som heter Scrive. Förhandsavtal går att signera med Bank-Id eller Mobilt Bank-Id. Detta betyder att man kan signera förhandsavtalen även om man befinner sig på annan ort. 

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
Cirka två månader innan tillträdet tar fastighetsmäklaren på Notar kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdig­ställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Akleja, Sollentuna/Väsjön.