Pomologen

Storvreta / Uppsala/Uppsala

Pomologen - Idyllen bland blommande äppelträd

Varmt välkomna på stomvisning tisdagen den 8 maj kl 17:30 till 18:30 

Tio nyproducerade radhus i barnvänliga och naturnära Storvreta, inte långt från centrala Uppsala. Här erbjuds spännande men ändå tidlösa bostäder med material och färger i naturtoner. Ett boende för den växande familjen, med närhet till grannar och gemenskap. Husen erbjuder uteplatser med stora ytor som inbjuder till middagar, lekar och avkoppling. Här bor ni nära natursköna omgivningar samtidigt som stadens puls aldrig är långt borta.

Pomologen ligger centralt i den gamla delen av Storvreta, en uppvuxen idyll.
Här samsas du med äppelträd, grönska och närhet till det mesta.
Stadsbussar och Upptåget finner ni på gångavstånd och en bit bort väntar dessutom påfarten till E4:an vilken tar dig snabbt till både Uppsala och Stockholm. Förskolor, skolor, matbutiker och levande föreningsliv för friluftsaktiviteter och sport finner ni runt knuten. Allt på bekvämt avstånd för den aktiva barnfamiljen. En perfekt plats att växa upp på.

Projektstatus:Pågående
Tillträde:Oktober 2018
Arkitekt:Patrik Windisch Arkitektur
Pris:3 425 000 - 3 575 000 kr
Boarea:112 - 112 kvm
Antal bostäder:10

Materialbeskrivning

Bostäderna
Fasaderna på husen går helt i trä men med inslag av grafitgrå detaljer. Tillsammans med takets form fungerar detta otroligt fint med omgivningarna men signalerar ändå ett modernt formspråk.
I bostäderna används naturliga material och mjuka jordtoner. Färgskalan går från rofyllt beige till harmoniska nyanser av grönt. Den är genomgående i hela bostaden och skapar harmoni och enhetlighet. Det här är en bostad att må bra i. Materialen består bland annat av enstavig ekparkett, Kolmårdenmarmorklinkers i badrummen och fiskbensmönstrat kakel i kök och badrum. Bostäderna har vattenburen golvvärme på båda våningsplanen

Genomtänkt och yteffektivt. Inredningsarkitekten har jobbat mycket med att skapa ytor i en
enhetlig varm och mjuk färgskala. Garderober är från Picky Living i samma ton som väggarna, dessutom går de hela vägen upp till taket och skapar rymd och en elegant känsla. Förvaringsutrymmena i bostaden är genomgående goda. Varje kvadratmeter har sin funktion och är planerade efter förutsättningarna i husen.

Kök
Utmärkande för köket är de generösa ytorna och förvaringen. Här är väggarna intressant kaklade i fiskbensmönster vilket ger en lekfull och inspirerande känsla. Det vita kaklet kombinerat med en mjuk pärongrå och sandbeige skapar ett inspirerande och harmoniskt rum som inbjuder till umgänge och matlagning. Här får familj och vänner plats. Luckorna på den nedre raden är i en lugn pärongrå ton. De övre skåpen blir vita och i kombination med öppna hyllor skapas en härlig rymd i rummet. Bänkskivorna är i vit laminat. Vitvarorna är genomgående från Bosch/Siemens.

Hall/Vardagsrum/Sovrum
Du möts av en varm entré målad i sandbeige. En slitstark och smutstålig matta som tilltalar dom små fötterna. Du har ordentliga ytor och en barnvagn får enkelt plats.

Vardagsrummet är en plats för umgänge. Här upphävs kontrasten mellan ute- och innemiljö med den helglasade altandörr som leder ut till en härlig uteplats och föreningens gemensamma äppellund. En generös yta som inbjuder till lek och umgänge, eller varför inte odling? Golvet i vardagsrummet är enstavig ekparkett. Väggarna är i sandbeige och du har gått om plats att möblera enligt tycke och smak. Braskamin kan du få installerad som tillval.

Sovrummen på övre plan går alla i jordnära toner. Här finns också ett trivsamt allrum att umgås i där du kan välja till ett takfönster som tillval.

Badrum
Badrummen på både markplanet och övervåningen går i varmt grönt och vitt. Golven består av klinkers i den klassiska gröna Kolmårdenmarmorn. Kaklet på väggarna är mönstrade i en lekfull fiskbenskakelsättning. Blandare kommer från Tapwell och kommoden är fantastiska Free från Vedum i ljust trä. På nedervåningen finns dusch och på övervåningen finns badkar som tillval för lugnare stunder.

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
1 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 575 000 kr 3 990kr Såld
2 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 495 000 kr 3 990kr Såld
3 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 455 000 kr 3 990kr Såld
4 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 455 000 kr 3 990kr Såld
5 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 425 000 kr 3 990kr Såld
6 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 445 000 kr 3 990kr Såld
7 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 455 000 kr 3 990kr Såld
8 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 455 000 kr 3 990kr Såld
9 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 495 000 kr 3 990kr Reserverad
10 Hasselvägen 9 5 112m 2 3 575 000 kr 3 990kr Såld

Omgivningar

Idyllen Storvreta är vackert och naturnära belägen strax norr om Uppsala. Ett lugnt och gemytligt samhälle med utmärkt pendlarläge. Charmen med Storvreta ligger i småskaligheten; ett villa- och radhusområde med lummiga grönområden, cykelvägar och lekplatser. Storvreta har något för alla åldrar - allt på bekvämt avstånd för den aktiva barnfamiljen samtidigt som stadens puls aldrig är långt borta.

I Storvreta är naturen ständigt närvarande året om. Vandring längs naturstigar, motion i Storskogens elljusspår eller ett bad i vackra Fyrisån är aldrig långt bort. Vintertid erbjuds längdskidåkning i både Storvretas och Skogvallens fina skidspår som underhålls med konstsnö.

På bekvämt promenadavstånd från Pomologen ligger flertalet skolor och lekparker för alla åldrar. Ärentunaskolan, Storvretaskolan och Pluggparadiset samt förskolorna Lyckeboskolan och Vretens förskola ligger alla i närområdet liksom en fritidsgård för de äldre. Ett stenkast bort från Hasselvägen har den populära Rörparken, även kallad Piratparken, nyligen renoverats och intill Ärentunaskolan finns en äventyr- och parkourbana.

Storvreta har ett väletablerat föreningsliv och är främst kända för sin innebandyklubb som tagit fyra SM-guld och tre Europacupvinster. Förutom storsatsning på innebandy anordnas varje åt UNT-fotbollscup med stort nöje. Idrottsintresset är stort och i Storvreta finns tennisbanor, skidskytteanläggning, scoutverksamhet och elljusspår samt en nyöppnad idrottsanläggning och gymnastik för de mindre.

Endast en vänstersväng bort från Pomologen, mellan de gamla trävillorna, ligger Storvretas tågstation. Upptåget tar dig till Uppsala Centralstation på enbart 8 minuter. Sedan 2006 har Upptågets linjesträckning ständigt utökats och trafikerar nu Gävle i norr till Upplands Väsby i söder med ett stopp på Arlanda. Med bil är det nära till E4:an och flertalet bussar trafikerar väg 290 som gör läget centralt med goda kommunikationer till Uppsala.

Hasselvägens lummiga grönska leder upp till Storvretas lokala centrum med fullt service utbud. I centrum finns blomsterbutik, vårdcentral, apotek, folktandvård, bibliotek, frisörer, restauranger och gym samt både ICA och Coop. 15 minuter bort med bil ligger Gränby Centrum för ytterligare serviceutbud och därefter återstår endast 5 minuters resa till Uppsala.

Pomologen och Storvreta är den perfekta kombinationen för barnfamiljen som inte vill behöva välja bort något. Med ena foten i stadens ljuva puls och den andra i naturen ger Pomologen utrymme för trivsamt lugn i gemytliga familjekvarter utan att kompromissa med något.

Arkitekt och Inredningsarkitekt

Arkitekt - Patrik Windisch
Patrik Windischs arkitektur utgår alltid från platsen och beställarens önskemål. Han eftersträvar att skapa karaktärsfulla byggnader, med tydlig arkitektur som samtidigt speglar den unika beställaren. I det här projektet utgick arkitekten från en beprövad produkt, som på ett effektivt sätt utnyttjar platsens och detaljplanens möjligheter.

”Det bästa med Pomologen är hur husen får kontakt med en gemensam vacker trädgård med äppelträd. En fantastisk plats!”

Patrik Windisch säger att det unika med detta boende är dess genomtänkta plan med en inredning som på ett enkelt sätt anpassas efter platsens specifika förutsättningar.


Inredingsarkitekt - Covet
Covet drivs av en vision att ständigt överträffa sina kunders förväntningar och erbjuda service och kreativ leverans på absolut toppnivå. De är experter på boende. Som inredningsarkitekter skapar de dagligen nya hem till sina kunder.

”Projektet Pomologen har varit en fantastisk möjlighet för oss att excellera i vad vi gör allra bäst; att utifrån platsens unika egenskaper och historia, skapa hem med maximerad funktionalitet och trivsel.”

Ida Nielsen säger att det bästa med detta projekt har varit att skapa hem som harmonierar med den härliga platsen med dess gamla bebyggelse, vackra äppellundar och idylliska grusvägar. Här får de boende det bästa av allt, ett modernt hem i villaidyll mitt emellan natur och stad.

Detta är en guide till köpprocessen för nyproduktionsprojektet Pomologen.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på fastighetsmäklarens klientmedelskonto som står skrivet i förhandsavtalet. Vid undertecknandet av förhandsavtalet finns en intygsgiven kostnadskalkyl.

Förhandsavtalet kommer skickas ut elektroniskt via en e-signeringstjänst som heter Scrive. Förhandsavtal går att signera med Bank-Id eller Mobilt Bank-Id. Detta betyder att man kan signera förhandsavtalen även om man befinner sig på annan ort. 

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
Cirka två månader innan tillträdet tar fastighetsmäklaren på Notar kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdig­ställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Pomologen, Storvreta / Uppsala.