BROMMABYN

Bromma / Bromma Kyrka/Stockholm

- Nyproducerade radhus om totalt 140 kvm (boarea 118kvm + biarea 22kvm)

- Fantastiskt läge i Bromma

- Obelånad Brf

- Södervända tomter 

- Erkänd arkitektbyrå (www.arrhovfrick.se)

- P-platser med laddstolpe 

Invid Bromma Kyrka, beläget på en tomt vid den alléprydda Rundkyrkoallén mitt i villaidyllen växer nu radhusen i Brommabyn fram. Med ett stilsäkert formspråk, varsamt framtaget av namnkunniga arkitektbyrån Arrhov Frick, får bostäderna en sober ton med material av sten, glas och trä. Det stilsäkra och strikta, med sin bas i naturinspirerad nordisk design, får här växa och ta plats där omgivningen och naturen adderas in i helheten. Bostädernas interiör andas rymd och ljus där sociala ytor och samspelet mellan inne och ute får ta plats. Genom att anpassa sig till tomtens naturliga kurvor skapas två nivåer med markaccess. Genom spännande gröna rum utomhus finner alla i familjen sin plats under dygnets alla timmar. Från frukosten i morgonsolen till grillmiddagens sena kvällsljus. 

Projektstatus:Pågående
Tillträde:Q2 - 2019
Arkitekt:Arrhov Frick
Pris:8 750 000 - 9 350 000 kr
Boarea:140 - 140 kvm
Antal bostäder:6

Materialbeskrivning

Varje bostad är i tre plan och varje plan har en egen genomtänkt och unik karaktär. Markplanet har en öppen entréhall med gott om förvaring. På ena sidan ligger förråd, tvättstuga samt ett badrum. Längst fram ett flexibelt rum som antingen kan användas som extra allrum eller tv-rum. Längs väggen löper trappan som leder upp genom hela huset. Mellanplanet utgörs av ett enda stort rum, som en studio, med ett generöst glasparti om hela 2,2 x 2,2 meter. Glaspartiet vid kök och matplats är utformat med en låg bröstning medan det andra är utformat som en glasad dubbeldörr vilken leder ut till trädgården i sydväst-läge. Trädgården är uppbyggd som en sekvens av olika karaktärer och funktioner – en spång tar dig ut till en stenlagd yta närmast huset, efter det en gräsyta möjlig för planteringar och därefter avslutas trädgården i ett utomhusförråd för trädgårdsredskap och utemöbler. Övre plan har en charmig vindskaraktär med stora fönsterpartier mot himlen och här finns badrum samt tre sovrum varav ett större och två mindre.

Kök På det mellersta planet tar de sociala ytorna form i ett stort och öppet samband. Rummets storlek ger plats för ett ordentligt kök med matplats intill ett stort fönsterparti. Snickerikök med fronter och täcksidor i björkfanér. Den maskinella utrustningen består av helintegrerade vitvaror i kyl, frys, utdragsfläkt och diskmaskin från Smeg samt induktionshäll och ugn i rostfritt utförande från italienska Bertazzoni. Under kökets väggskåp finns bänkbelysning och i ett av skåpen är det förberett med eluttag för mikrovågsugn. Praktisk bänkskiva med integrerad diskho och stänkskydd i rostfritt stål som går väl ihop med kromad blandare från Grohe. Vitmålad trappa med handledare i stål länkar diskret samman våningsplanen. 

Vardagsrum Bostädernas interiör andas rymd och ljus där samspelet mellan ute och inne får ta plats. En spång leder till den grönskande uteplatsen för lek, vänner och familj året om. I vardagsrummet finns multimediauttag för TV, data och IP-telefoni som gör det lättmöblerat och fint utan kablar. Klassiskt vitmålade väggar möter slipat betonggolv med underliggande golvvärme för högsta komfort. Det luftiga vardagsrummet har glasade dörrar som släpper in naturligt ljus och förenar ute med inne på ett sömlöst sätt.

Möjligheternas rum I entréplan ligger praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk samt ett rymligt badrum med badkar. Ett stort allrum utgör radhusens flexibla rum som passar för olika nyttjanden och behov. En iögonfallande ljusgård tar in fint ljus och ger rummet karaktär och rymd. Glasad dörr öppnar upp till ljusgårdens uteplats som förlänger känslan av rummet. Den generösa golvytan låter detta bli möjligheternas rum med plats för hobby, lek och förvaring eller som ett fjärde sovrum med arbetsplats. Valfriheten passar den stora familjen som behöver ett extra sovrum – eller den mindre familjen som vill ha ett extra allrum med avskildhet och flexibilitet.

Sovrum Det övre planet har charmig vindskaraktär och är dedikerat till ro och vila. Alla sovrum har spektakulära takfönster som skänker trivsam rymd och rogivande vy mot stjärnklar himmel. En ljusgrå heltäckningsmatta ger ombonad hotellkänsla och dämpad akustik för maximalt lugn. Här finns badrum med dusch liksom tre sovrum varav ett större och två mindre. Våningsplanets hall inrymmer förvaring och utgör en trygg länk mellan sovrummen.I master bedroom finns multimediauttag för TV, data och IP-telefoni samt en dold kattvind för ytterligare förvaring på ett diskret sätt.

Badrum I Brommabyn är badrummen helkaklade med ljusa plattor och mörkgrå fog i stilfull kontrast. I markplan finns ett badrum med badkar och i badrum på övre plan finns rymlig dusch. Tvättställ och WC-stol från Duravit med tvättställ-, badkars- och duschblandare från Grohe. Belysning i taket samt ovanför spegelskåp ger ordentligt med ljus. Det stilsäkra, inbyggda spegelskåpet ovan tvättställ inrymmer mycket god förvaring och i samtliga badrum finns uppvärmd handdukstork.

Lägenhet Adress Rum Area Pris Avgift Status
1001 Brommabyn 5 140m 2 9 350 000 kr 2 282kr Till salu
1002 Brommabyn 5 140m 2 8 750 000 kr 2 282kr Till salu
1003 Brommabyn 5 140m 2 8 750 000 kr 2 282kr Till salu
1004 Brommabyn 5 140m 2 9 150 000 kr 2 282kr Till salu
1005 Brommabyn - kommande försäljning 1,5 20m 2 0 kr 1 141kr Till salu
1006 Brommabyn - kommande försäljning 1,5 20m 2 0 kr 1 141kr Till salu

Omgivningar

På första parkett i den trivsamma villastaden Bromma Kyrka finner ni dessa vackert formgivna och exklusivt utrustade radhus. Områdets villabebyggelse ligger som pärlband kring den 800 år gamla stenkyrkan och de vackra alléerna som omger den. Det natursköna Kyrksjön, omgiven av en vacker trollskog, ligger bara en kort promenad från huset där ni kan bada från bryggorna om sommaren och åka skridskor på isen vintertid. Runt sjön löper ett populärt joggingspår där många av områdets mammor och pappor håller formen.

Bromma Kyrka är paradiset för barnfamiljen med flera bra skolor. Lilla Bromma Kyrkskola (F-2) är belägen i ett vackert trähus med vita knutar som för tankarna till Astrid Lindgrens sagovärld och den större och populära Norra Ängby skola hyser klasserna F-9. Området fullkomligt vimlar av fotbollsplaner, kälkbackar och skogsområden där barnen kan leka helt fritt. Vid Ängby Slott ligger den underbara 4H-gården Björklunds hage där Brommas yngre har matat får, höns och hästar ända sedan 1970-talet. Här finns också en av Brommas största lekplatser med mycket roligt för de yngre barnen. Den trivsamma lilla 9-hålsbanan med Driving Range ligger fem minuter bort med cykel.

Bromma Bistro har en mycket omtyckt meny med en mästerlig Caesarsallad och här flockas utsvultna gäster både vinter och sommar. Under årets varmare månader kan man njuta av ett glas rosé på den härliga terrassen i perfekt söderläge. Om ni styr kosan upp mot Ängby Torg finner ni en delikatessbutik, matbutik samt fin närservice som inkluderar tandläkare, frisör och pizzeria. En av Brommas mest välsorterade ICA-butiker ligger bara fem minuter bort längst Spångavägen och här finner ni ytterligare en pizzeria, känd från en Hassansketch med Kristian Luuk.

Buss 117 tar er till Brommaplans svällande serviceutbud och tunnelbanans gröna linje på mindre än tio minuter. Med en lite längre promenad tar ni er till Ängbyplans tunnelbanestation längst den gröna linjen. Bromma Stockholm Aiport ligger på ett bekvämt avstånd med bil vilket gör Bromma Kyrka mycket populärt för affärsresenärer och de med sommarställe på Gotland.

Arkitektens ord

Arrhov Frick Arkitektkontor

Arrhov Frick Arkitektkontor är ett av Sveriges mest intressanta unga arkitektkontor. De samarbetar idag med beställare av olika karaktär, från interiörer åt klädmärket Our Legacy till privatvillor samt flerbostadshus åt exempelvis Oscar Properties.

 

Brommabyn - Beskrivning

Brommabyn är en unik byggnad, placerad mitt i Brommas villaidyll emellan Kyrksjön och Bromma Kyrka och med nära avstånd till Brommaplan. Omgivningen domineras av lummiga trädgårdar med småhusbebyggelse av olika karaktär.

Byggnaden är helt utformad utifrån platsens förutsättningar och optimerad för goda ljus- och solförhållanden. Varje bostad är i tre plan och varje plan har en egen genomtänkt och unik karaktär. I samband med entréplan ligger en förgård, en grusbelagd yta med plats för bil- och cykelparkering. Mellan varje förgård finns en yta anpassad för växtlighet.

Markplanet har en öppen entréhall med gott om förvaring. På ena sidan ligger förråd, tvättstuga samt ett badrum. Längst fram ett flexibelt rum som antingen kan användas som extra allrum eller sov- eller gästrum. Längs väggen löper trappan som leder upp genom hela huset. Mellanplanet utgörs av ett enda stort rum, som en studio, med ett generöst glasparti åt varje håll. Glaspartiet vid kök och matplats är utformat med en låg bröstning medans det andra är utformat som en glasad dubbeldörr vilken leder ut till trädgården i sydväst-läge.

Trädgården är uppbyggd som en sekvens av olika karaktärer och funktioner – en spång tar dig ut till en hårdgjord yta närmast huset, efter det en gräsyta möjlig för plantering och odling och därefter avslutas trädgården i ett utomhusförråd för trädgårdsredskap och utemöbler.

Övre plan har en charmig vindskaraktär och här finns badrum, tre sovrum varav ett större och två mindre.

Arkitektoniskt har byggnaden ett enkelt formspråk med rena drag och väl avvägda proportioner. Materialen är klassiska, robusta och valda för att hålla över tid. Fasaden består av en handdragen naturputs vilket ger en levande och ljusgrå yta. Fönsterpartier i trä. Taket är av sinuskorrugerad plåt, vanligt förekommande i lador och magasinsbyggnader. Liknande robusta materialidé följer även med interiört. Ett slipat betonggolv i entré- och mellanplanet. Golvet är tåligt och slits och får karaktär med tiden. Övre planet har en mjuk heltäckningsmatta, ombonat med hotellkänsla. Väggar är genomgående putsade i en vitgrå kulör. Köket har luckor i björkutförande samt bänkskiva och stänkskydd i rostfri plåt.

Sammantaget ett boende med klassiska influenser för den moderna familjen. Bostäderna är effektiva med renodlade planlösningar för maximal funktion och fina rumsligheter. Klassiska material som håller och blir bättre med tiden. Lummiga uteplatser i bästa solläge. Ett levande hus - Brommabyn.

Arrhov Frick Arkitektkontor

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för BROMMABYN, Bromma / Bromma Kyrka.