Lyftsaxen

Stureby - Enskede/Stockholm

På en höjd, mitt i villaidyllen, växer äntligen nyproduktion fram i eftertraktade Stureby. Här skapas bostäder med en totalarea på upp till 129,5 kvm med härliga ljusinsläpp i form av par- och attefallshus i trä, ritade av 2BK Arkitekter, med tryggt och enkelt ägande i brf-form. Läget och området är utmärkt. Här finner du välrenommerade Sturebyskolan, bussar, promenadavstånd till t-bana, sportområden, barnomsorg m.m. En plats där hela familjen finner sin tillvaro, både inom- och utomhus. Parhusen erbjuder tre sovrum, två allrum, två uteplatser samt inredningsbar vind med två takkupor. Interiören är klassiskt sober med materialval som trä och marmor samtidigt som den är modernt stilsäker i sitt färgspråk. Arkitekturen är uttrycksfull och bjuder på fasader av liggande vitmålad fjällpanel och träfönster med foder av massiv ek. Tomterna är finplanerade vid inflytt med p-plats, gräsytor och uteplatser. 

Projektstatus:Slutsålt
Tillträde:Kvartal 4, 2017 - kvartal 2, 2018
Arkitekt:2BK
Boarea:126 - 129,5 kvm
Antal bostäder:12

Materialbeskrivning

Med en stilsäker helhet skapas i Stureby en modern och bekväm bostad med naturnära material som sten och trä. Via stenlagda gångar inramade av gräs och buskar tar du dig fram till den belysta entrén med en vacker ekdörr. I hallen ligger en vit kalkstenströskel innan den slipade carraramarmorn tar vid. Hallen är rymlig med plats för avklädning och förvaring. Väggar och tak målas genomgående i en vit ton och på golvet ligger ett ekparkettgolv. I huset installeras vattenburen golvvärme både på entré- och övre plan.

Estetik kombineras med praktiska och hållbara lösningar i det tidlösa köket från Ballingslöv. Här erbjuds tre olika färger på underskåpen; petroleumblå, vit eller mörkgrå. Överskåp och högskåp är alltid vita med släta luckor och får likt underskåpen läderbeklädda handtag som åldras vackert med tiden. Bänkskivan är i en gedigen carraramarmor och likaså stänkskyddet som går hela vägen upp till överskåpen. Underlimmad ho och stilren blandare. Alla vitvaror i köket är från Siemens och integrerade samt i rostfritt utförande. Belysning installeras med LED- spotlights i taket och under överskåpen. Här finns det gott om plats för matlagning och långa söndagsmiddagar för både vänner och familj. De stora fönsterpartierna och glasdörren till uteplatsen ger en härlig kontakt med utemiljön. Kanske placerar ni ett utekök eller grill precis utanför köket för mysiga sommarkvällar?

I badrummen ligger polerad carraramarmor på golvet och på väggarna sitter vita kakelplattor där en grå fog framhäver den vackra mönsterbildningen. En sober duschhörna skapas på entréplan där golvet sänks ned, mindre marmorplattor läggs och en vikbar glasvägg installeras. I badrummet installeras kommod med tillhörande spegel och belysning. Här finner du också tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I badrummet på övre plan finner du en bredare kommod med spegelskåp, belysning och förvaring samt ett fristående badkar. I båda badrummen finns handdukstork, fönster samt infällda LED-spotlights. Badrumsinredningen kommer från Ballingslöv och även här ges möjlighet att välja mellan tre olika färger.

Huset erbjuder två rymliga sällskapsrum med härliga ljusinsläpp och gott om plats för samvaro och avkoppling. På entréplanet vävs ute och inne samman genom stora fönster och access till den stenbelagda terrassen. En vacker trappa med sätt- och plansteg i massiv ek tar dig upp till det övre planet. Huset erbjuder här tre välplanerade sovrum med bra förvaring i form av garderober från Ballingslöv (skjutdörrar i master bedroom) eller klädkammare. I bostaden finns möjlighet att inreda vinden för att skapa ytterligare 20–25 kvm. Varför inte göra det till sovrum för tonåringen eller arbetsrum. På vindsplanet finns nämligen två stora takkupor med franska balkonger och glasräcke.

Huset har ett uttrycksfullt fasadspråk med vackra fönsterfoder i ek, planhyvlad vit fjällpanel och ett vitlackerat bandfalsat plåttak. Attefallshusens arkitektoniska språk tas fram unikt för projektet för att med sina sedumtak vackert inkorporeras i området. Parhuset har två stenlagda terrasser i välplacerade sollägen med vägghängd utebelysning och en spaljé i ek. Terrassen på framsidan blir sommartid en förlängning av köket. Här kan du skapa ditt egna utekök då kallvatten och el är förberett. Utemiljön återspeglas av en lika noggrann planering som interiören där marken jämnas av och gräs, buskar och fruktträd planteras. De hårdgjorda ytorna för parkering kompletteras även med dold gräsarmering som skydd för gräset vilket ger möjlighet för fler parkeringar. 

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
1 Lyftsaxen - Stureby 5 126m 2 0kr Såld
2 Lyftsaxen - Stureby 5 127m 2 0kr Såld
3 Lyftsaxen - Stureby 5 126,5m 2 0kr Såld
4 Lyftsaxen - Stureby 5 126,5m 2 0kr Såld
5 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
6 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
7 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
8 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
9 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
10 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
11 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld
12 Lyftsaxen - Stureby 5 129,5m 2 0kr Såld

Områdesbeskrivning

Stureby sammanfattas bäst som en trivsam villaidyll med charmig småstadskänsla. Här finns gott om strövområden samtidigt som citylivet finns på bekvämt avstånd. En kort promenad bort från huset finner ni flertalet lekparker och naturområden, bland annat Vivstavarvsparken med plaskdamm och Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet.

För den sportintresserade finns Enskede Rackethall, Enskede Ridskola och Årsta Golfklubb inom 15 minuters gångavstånd. Endast trehundra meter bort finner ni Stureby Bollplan.

I Stureby finns flertalet förskolor och skolor. Bland annat välrenommerade Sturebyskolan som 2015 fick kvalitetsutmärkelsen ”Stockholms bästa skola”.

En kort tunnelbanefärd bort ligger Globens shoppingområde som har blivit en naturlig knytpunkt i söderort med sitt stora utbud av shopping, restauranger och nöjen. På arenaområdet ligger även Tele2 arena och Tolv Stockholm med ett stort utbud av olika konserter och nöjesevenemang.

Det finns gott om mindre butiker i närområdet och populära BEA Ica Kvantum i Svedmyra där du finner allt från målarfärg till livsmedel. Vid Sockenplan finns även en Coop-affär och Café Gateau.

Kommunikationerna i Stureby är goda och på ca en kilometers promenadavstånd nås både Sturebys och Svedmyras tunnelbanestation. Från busstationen Tussmötevägen går bl.a. busslinje 144 som trafikerar Gullmarsplan - Älvsjö - Fruängen. Nattbussarna stannar även de vid Tussmötevägen. Buss 163 finns dessutom inom kort avstånd och tar dig via Svedmyra till Kärrtorp eller till Älvsjö station och vidare mot Bredäng. Vidare från Älvsjö station tar buss 173 er snabbt och smidigt till Ikea och Kungens Kurva.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Lyftsaxen, Stureby - Enskede.