Glömstahöjden

Glömsta / Huddinge/Stockholm

Glömsta. Ett område inbäddat i naturen. Vackert och fritt. Här kan du koppla av med din familj. Låta barnen cykla själv till skolan. Du kan ta långa promenader. Hälsa på hästar och får. Plocka svamp och bär. Bada i Gömmaren. Alla de aspekterna i livet som ger en hög kvalitet på din mest värdefulla tid, din fritid. På en höjd med utsikt över hagmarker och skog planeras nu uppförande av stora, rymliga och ljusa parhus i trä. Husen erbjuder hela fem sovrum om man vill, uteplatser i två väderstreck för att solsäkra tillvaron, stora glaspartier med skjutdörrar mot terrassen, parkeringsplatser, väldigt god förvaring och en bra totalekonomi. Receptet för en god livskvalitet för dig och din familj. 

Projektstatus:Pågående
Tillträde:Kvartal 3, 2017
Pris:1 980 000 - 5 380 000 kr
Boarea:33,5 - 140 kvm
Antal bostäder:9

Materialbeskrivning

Med en naturnära känsla som infinner sig direkt i härliga Glömsta kommer här stora parhus och attefallshus byggas, helt i trä. Parhusen blir 140 kvm boarea och attefallshusen blir 33,5 kvm totalarea (20,6 kvm boa + 12,9 kvm loft). Området består av blandad bebyggelse i form av äldre fritidsfastigheter samt befintlig villabebyggelse och mycket fin nyproduktion från de senaste åren. Glömsta har och håller på att förtätas, inte minst med sammanbyggningen med Vistaberg.

Husen ligger vackert på en höjd med utsikt över hagmarker och natur, rätt så idylliskt. Här kan man verkligen slappna av. Inga störande stora vägar eller tåg, men kommunikationer ligger inte långt bort. Bra avvägning mellan närhet till service och kommunikationer och lugnet. Den nybyggda skolan ligger på promenad eller cykelavstånd så barnen har aldrig långt till skolan.

Husen erbjuder bra med plats att ställa bilen på, 2 platser per parhus och 1 plats per attefall ingår. Du behöver alltså inte stå i någon kö eller betala någon extra avgift för parkering. Parhusen har dessutom inte en, inte två utan tre platser för utevistelse. Två altaner och en balkong. Attefallshusen får en stor altan. Men vi kommer tillbaka till dem. Nyproduktion är bekvämt och enkelt på många sätt. En farhåga som många har är frågan om man flyttar in till en leråker som tomt men icke. Här rullas gräs, gångar stenläggs, p-platser grusas och uppfarter asfalteras.

Husen är som tidigare nämnt stora och rymliga. Entréhallen är närmare 6 kvm med god plats för avhängning och förvaring. Hallen leder in i det många benämner som husets hjärta, kök och vardagsrum i öppen planlösning vilket ger stor yta för familj och vänner att umgås. Stora fönsterpartier med skjutdörrar i mitten ut mot altanen ger en skön kontakt mellan inne och ute. Det gör även att rummet sommartid blir ännu större då man har sköna hängkvällar på altanen. Huset har genomgående målade väggar i en ljus ton. Ekparkettgolv och en snygg trappa särskilt framtagen för dessa bostäder i ek och vitt. Köket är rejält med massiv marmorskiva, kakel med fasade kanter, betonggrå luckor som gifter sig bra med de läderklädda mässingshandtagen. Vitvarorna är integrerade samt i rostfritt utförande. Induktionshäll och smidiga avställningsytor på bägge sidor spisen. Undertecknad står gärna i köket och detta kök skulle jag mer än gärna spendera mycket tid i. Gäster har inga bekymmer att sova över, ett klockrent gästrum finns på entréplan. Våningsseparerade sovrum för gäster är högt efterfrågat av många och det har man lyssnat på här. I övrigt finns även en stor tvättstuga, klädförvaring och badrum med dusch på entréplan i alla hus. I de flesta bostäderna är allt samlat vid ena gaveln för en smidigare samlingspunkt för tvätt och stök. Hinner du inte vika tvätten innan gästerna kommer stänger du bara skjutdörren och vips är det glömt och gömt. I två planlösningar har du istället separat rum för tvättstugan.

  Badrummen är stilrent inredda. Färgen går igen från köket med betonggrå front, snygga blandare, kalkstensklinkers och halvförbandslagda vita kakelplattor på väggarna. Dusch har du på entréplan men en trappa upp erbjuds båda delarna, duschhörna och ett snyggt badkar. Självklart har båda badrummen fönster för ljusinsläpp och extra vädringsmöjlighet samt golvvärme.

  På övre plan är tre rejäla sovrum förlagda. Självklart erbjuds förvaring från start. Här finns också ett bra allrum på ca 14 - 18 kvm får du här plats med soffhörna, tv och soffbord. För den som behöver fyra sovrum på övre plan sätter man enkelt upp en vägg.

Mycket fokus på interiören men huset är så mycket mer än det. Vi har ju hela utemiljön kvar! På entrésidan erbjuds du en fin och mysig altan i riktigt bra solläge, söder eller väster. Framför altanen får du gräsmatta och upp till entrén ligger stenlagda gångar. Här kan du skapa en riktigt skön plats. Tänk dig en riktigt varm sommardag, att det nästan bränns lite under fötterna, så varmt. Du har semester, tar något att dricka från köket. Går ut. Sätter på lite skön musik, njuter av dina blommor som står i rader längs med trappen. Sätter dig i din solstol, kanske ett litet parasoll och en god bok. När det blir lite för varmt att sitta där väljer du någon av de andra altanerna som kanske just då erbjuder skugga. När det är lunchdags och tid att äta kanske man vill sitta lite mer skyddat. Då kan man med fördel ta skydd under balkongen på baksidan. Där har du rejäla ytor då altanen går längs med hela husets bredd och erbjuder riktigt bra med plats. Med ett högt och riktigt bra läge kommer du att stortrivas på den altanen. Här kommer också kvällssolen in, vilket gör det till den självklara platsen för kvällsgrillen. Soffhörna, matbord, utekök, ja välj själv vad du vill möblera med. Plats råder det inte brist på. Många vill att barnen och deras kompisar ska ha möjlighet att kunna vara själva när de inte längre vill vara med de vuxna. Det har de alla möjligheter att vara. Eget allrum på övre plan och stor balkong står till förfogande.

Sammantaget erbjuder husen i Glömstahöjden ett rejält boende. 140 kvm och möjlighet till 5 sovrum. Det slår de flesta villor på fingrarna utan att tumma på storleken. Tack vare en bra planering och smart utnyttjande av ytorna lyckas man både med att få många sovrum och en social planlösning. Tre uteplatser? ja vad ska man säga, det säger nog sig självt. Vita fasader, tegeltak och vita plåtdetaljer ger ett stilrent och snyggt intryck av husen. Undertecknad kan med stor säkerhet säga att detta boende kommer erbjuda många attribut som ofta saknas och jag är övertygad om att du kommer trivas utomordentligt bra.

Varmt välkommen till Glömstahöjden.

Vi ber er observera att samtliga bilder i projektet är datorvisualiseringar och att avvikelser därför kan förekomma.

 

6 rum

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
1 Patron Lars Väg 9B 6 140 m2 5 380 000 kr 4 519 kr Såld
2 Patron Lars Väg 9A 6 140 m2 5 220 000 kr 4 519 kr Såld
3 Agnetavägen 6D 6 140 m2 5 280 000 kr 4 519 kr Såld
4 Agnetavägen 6E 6 140 m2 5 240 000 kr 4 519 kr Såld
5 Agnetavägen 6A 6 140 m2 5 220 000 kr 4 519 kr Till salu
6 Agnetavägen 6B 6 140 m2 5 180 000 kr 4 519 kr Såld

1,5 rum

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
A1 (7) Patron Lars Väg 9 1,5 33,5 m2 2 040 000 kr 1 808 kr Såld
A2 (8) Agnetavägen 6F 1,5 33,5 m2 1 980 000 kr 1 808 kr Såld
A3 (9) Agnetavägen 6C 1,5 33,5 m2 2 080 000 kr 1 808 kr Såld

Omgivningar

Glömsta är ett naturskönt område med närhet till Huddinge C med full service, stormarknader och sjukhus. Skolor, gymnasium och högskola finns även det i närområdet. Glömstaskolan och Vistaskolan har verksamhet från förskoleklass till åk9. Gymnasium erbjuds i Huddinge-, Sjödals- och Sågbäcksgymnasiet. Södertörns Högskola ligger invid Karolinska sjukhuset i Huddinge med en bred palett av utbildningar. Kungens Kurvas handelsområde erbjuder ett enormt utbud med bl.a. IKEA och Heron City. Huddinge kommun erbjuder kommunikationer via pendeltåg och buss.

I Glömsta finns en fantastiskt fin natur, med får och hästhagar. Mycket uppskattat är också friluftsområdet flottsbro som b.la. erbjuder skidåkning och badplats. Även vid den populära insjön Gömmaren i området finns en fantastisk badplats och gott om parkering. I området går även buss som tar er vidare till tex Huddinge centrum och i området finns flertalet förskolor och skolor.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Glömstahöjden, Glömsta / Huddinge.