Big Fish

Jungfrusund/Stockholm

Beläget på vackra Ekerö i sina natursköna omgivningar ligger projektet Big Fish. Här finns utrymme för att verkligen njuta. Nattdopp, bryggsegling och en egenfiskad gös på grillen när det drar ihop sig till middag. Husen i Big Fish är precis som de heter, lite större tilltagna. Formspråket och materialvalen är något alldeles i särklass. Färgskalan i rostig korall och nude blandas med ljust trä och kalksten i en samtida tolkning av det marina. 

Föreställ dig rymliga tomter med färdig finplanering och en sober färgsättning i något vi valt att kalla "Seashell White". Lägg sedan till industrifönster, dubbel takhöjd om 6 meter i mitten av huset och en gjutjärnskamin med osedvanligt hög skorsten. I det rymliga rummet på första plan skapar du ditt bibliotek, ett rymligt hemmakontor eller kanske ett generöst gästrum för de som kommer på besök. Utvalda hus i projektet kan också välja till ett exklusivt orangeri med utgång från matplatsen som nyttjas året runt och utökar husets boarea.

Big Fish är placerat strax utanför centrala Ekerö, endast ett stenkast från färjelägret. Med möjlighet till båtplats och 15 min med bilfärja till E4:an erbjuder Big Fish en perfekt balans mellan urbant stadsliv och njutningsfullt skärgårdsliv. Det är lätt att hitta hem i Big Fish. Tomterna kräver inga "gröna fingrar" som tar din värdefulla fritid i anspråk. Härliga Jungfrusunds Marina ligger endast en kort promenad bort. Här erbjuds brunch, grillkvällar och en härlig atmosfär för de tillfällen man vill ta semester från köket.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet och mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéter med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla "måsten". Big Fish är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med att klippa gräs. Husen har flera möjliga uteplatser och möjlighet finns att välja till en takterrass för att maximera husens solläge.

Projektstatus:Slutsålt
Tillträde:Våren 2017
Arkitekt:BLOOC
Pris:7 995 000 - 8 250 000 kr
Boarea:185 - 185 kvm
Antal bostäder:6

Materialbeskrivning

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i en mogen ton av rostig korall med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 6 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper upp genom huset.

Köket är ett klassiskt kök av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra nude-färgade ramluckorna harmoniserar med bänkskivan i vitlaserad bok och Kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i vägg- och bänkskåp. Samma brödhylla som blivit ett signum för BLOOC finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, keramik eller vin. De exklusiva vitvarorna är från italienska Smeg.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort ateljéfönster med "New York- känsla". Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Ett rymligt extra sovrum är placerat i anslutning till vardagsrummet. Möjlighet till att välja till ett interiört stålglasparti finns också mellan vardagsrum och matplats. I hallen på nedre plan finns gott om förvaring, städskrubb under trappan och husets tekniska kärna med mediacentral, värmepump och övrig teknik. De massiva skjutdörrarna skapar flexibla förvaringsmöjligheter från golv till tak och läderbeslagen unikt framtagna av BLOOC blir bara vackrare med tiden.

Badrummen inger en varm ombonad känsla med en klassisk kommod i Nude-färg från Kvänum. På första våningen är badrummet utrustat med dusch och i det privata lite större badrummet finns ett exklusivt gjutjärnsbadkar. Kommodens bänkskiva är gjord i massiva stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Den ovala spegeln med hylla i glas och pendellampan i mässing kommer från BLOOC. Det hexagonformade golvet har en lugn färgsättning i fyra toner slumpmässigt lagt och skapar kontrast till de beigea väggarna och det vita väggkaklet.

På övre plan finns tre sovrum. Master är rymligt tilltaget med gott om plats. De två andra är välplanerade med god förvaring i klädkammare.

Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet med klädstänger i läder och hyllplan från Kvänum. Det stora sovrummet, den stora klädkammaren och husets tvättrum ligger i fil med genompassage till badrummet. På övre plan finns också ett rymligt allrum för tv-underhållning eller lek. Från det stora sovrummet finns utgång till takterrass för morgonkaffe i solen.

Hus Adress Rum Boarea Pris Status
11 Ramsågsvägen 10 6 185 m2 7 995 000 kr Såld
10 Ramsågsvägen 12 6 185 m2 8 250 000 kr Såld
15 Ramsågsvägen 2 6 185 m2 0 kr Såld
14 Ramsågsvägen 4 6 185 m2 7 995 000 kr Såld
13 Ramsågsvägen 6 6 185 m2 7 995 000 kr Såld
12 Ramsågsvägen 8 6 185 m2 7 995 000 kr Såld

Omgivningar

Jungfrusund ligger omkring 20 minuter från Brommaplan och efter ytterligare 10 minuters bilfärd kommer du till Stockholm City. Projektet är beläget invid Jungfrusunds marina, där du bland annat finner en populär sjökrog, topprestaurang i sjöläge, klädaffär, naprapat samt ett trevligt gym. Sommartid har Träningsverk, som gymmet lite fyndigt heter, gruppträning nere på bryggan. Här finns givetvis också en båtklubb med möjlighet till båtplats. Ytterligare en mindre båtklubb planeras i området. I anslutning till färjelägret finns ett trevligt café med minigolfbana.

Intill Jungfrusund finns också Ekebyhovs ridskola, Ekebyhovs slott samt en skidbacke (ekebyhovsbacken.se) med flera nedfarter och sommartid en cykelcrossbana. I området finns också flera skidspår och löparspår att bekanta sig med. På bekvämt avstånd, med omkring10-15 minuters bilfärd finns 3 golfbanor. Ett större affärs- och servicecentrum (Ekerö centrum) ligger omkring 3 km från området och här finns banker, större livsmedelsaffär, sportaffär, bokhandel, klädbutiker, apotek, systembolag, restaurang, café, kemtvätt, skrädderi, bibliotek, samlingslokal/bio, gym, tandläkare och vårdcentral. Vid Träkvista torg som ligger ungefär lika nära, finns fler butiker och här går även buss mot Solna och Mörby via Brommaplan. Det finns färjeförbindelse mellan Ekerö (Jungfrusund) och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an. I rusningstrafik går färjan var 10:e minut. Väljer du hellre bussen från Jungfrusund går dessa till Brommaplan, buss 342 via Ekerö centrum.

Idrottsplats finns vid Träkvistavallen med bl. a ishall, fotbollsplaner och tennisbanor. Vid Träkvistavallen finns även fritidsgård och ett fräscht gym, Puls & Träning. Här planeras även ett badhus att byggas inom något år.
I områdets närhet finns ett flera fina badplatser, närmast är Södran som ligger längs med Fantholmsvägen. Det är fina promenadvägar längs med Mälarens strandlinje ända fram till Ekerö Kyrka. I Lundhagen finns en mycket omtyckt badplats "Lundhagsbadet" med både sandstrand och flertalet bryggor. Här finns även kiosk och simskola sommartid.

Det kommer att byggas en förskola i anslutning till nya området och i närheten finns även flera förskolor. Närmaste skola är Träkvistaskolan åk 0-9 som under 2014 byggts ut och fått ny fin skolgård. I anslutning till skolan finns även förskola och fritids. På Ekerö finns även alternativa förskolor såsom Montessori, Waldorfförskola samt enskilda familjedaghem. Närmsta skolor är Ekebyhovsskolan, Tappström och Träkvista skola.

Övrigt

Information från mäklarna

Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av fastigheten, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna – en boendekostnadskalkyl – erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

 

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt enligt Jordabalkens regler. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Om tecken på fel finns utökas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, skick, pris och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av köparens undersökningsplikt. Om säljaren informerar om misstänkt fel utökas köparens undersökningsplikt. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. Köpare som inte har tillräckliga kunskaper att undersöka rekommenderas att anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

 

Avtalsformer

Du tecknar i detta projekt två kontrakt – ett kontrakt som avser köp av fastigheten från Boende Kajsa Två i form av ett standardiserat köpekontrakt framtaget av Notar Nyproduktion. Mäklaren hanterar endast fastighetsförmedlingen så utöver det tecknar du ett ytterligare kontrakt med Brunner & Brunner om entreprenad i form av ett ABS 09 – framtaget av intresseorganisationer som Villaägarnas riksförbund med flera. 

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Big Fish, Jungfrusund.