Bystaden

Väsjön/Stockholm

Bystaden ligger intill natursköna Väsjön, inbäddad i grönska i Sollentunas nya bostadsområde. Här erbjuds arkitektritade par- och ateljéhus. Bostäderna smälter vackert in i naturen med dess gråtonade fasader i trä. Här erbjuds effektiva planlösningar med stora fönsterpartier och den välplanerade interiören bjuder på  noggrant utvalda materialval ända in på detaljnivå så som vackra mässingsbeslag med ljusa läderdetaljer som matchar vackert mot kökets grå snickerier.

 

Varmt välkommen till visning: Måndagen den 29/1 kl: 17.30-18.30, Ledugnsvägen 27 Sollentuna. Platsvisning av hus nr 5.

Projektstatus:Slutsålt
Tillträde:Vintern 17/18
Boarea:30 - 129,5 kvm
Antal bostäder:12

Materialbeskrivning

Bystadens parhus kommer att byggas i gråtonat trä för att på ett vackert sätt smälta in i detta naturnära läge. Bostäderna är välplanerade med noggrant utvalda detaljer, detta gäller allt från läder/mässingsbeslagen i köket och bänkskivorna i Carraramarmor till utformningen av de effektiva planlösningarna. Inredningen är genomgående ljus med stora fönsterpartier, vitmålade väggar och enstavsparkett i ek. På golvet i den välkomnande hallen ligger slipad natursten Azul Valverde. Köken är från Ballingslöv och ni får själva möjligheten att välja om ni vill ha köksluckorna i en lindblomsgrön, pärlgrå eller vit kulör. Samtliga färger går fint ihop med bänken i Carraramarmor, stänkskyddet i bronstonat spegelglas och köksbeslagen i ljust läder och mässing. Här erbjuds blandare i mässing från Tapwell samt integrerad kyl, frys, diskmaskin och köksfläkt. Samtliga vitvaror är från Siemens. Kökets bänkbelysning i LED är fjärrstyrd. I badrummen ligger slipad natursten Azul Valverde på golvet och väggarna kaklas med matta vita plattor som sätts i förband med ljusgrå fog. Här erbjuds en grå kommod i 90 cm från Ballingslöv med blandare från Oras, en vägghängd rund spegel i 90 cm diameter ovan, ett fristående badkar från Neptun med blandare från Oras, golvstående WC i vitt porslin från Gustavsberg samt infällda spotlights i det vitmålade taket. I det mindre badrummet ersätter en dusch med skärmvägg i härdat glas badkaret. I parhusen erbjuds även tvättrum med diskho, blandare och rymligt underskåp till tvättbänken. Tvättrummen utrustas med tvättmaskin och torktmlare från Siemens. Husen värms upp med golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan, i tvättrummen installeras frånluftsvärmepump Nibe F750. Alla parhus får en egen tomt och två privata parkeringsplatser.

Ateljéhusens fasad blir även den i en vacker grå ton. På golvet har vi valt att lägga en trestavsparkett i ek och väggarna målas vita. Ateljéhusen får dimbar belysning med infällda vita LED spotlights i taket. Det ljusa köket har vita snickerier med fina detaljer som läderklädda mässingshandtag från Ballingslöv och en blandare i mässing från Tapwell. Här erbjuds ett komplett kök med vitvaror från Electrolux i form av integrerad kyl/frys (kombinerad), integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Badrummet kaklas i vitt och på golvet ligger slipad natursten Azul Valverde i fallande längder. Här erbjuds elburen golvvärme, elektrisk handdukstork, dusch med skärmvägg i härdat klarglas och duschblandare från Grohe, WC-stol från IFÖ, tvättställ från IFÖ med blandare från Grohe, rund vägghängd spegel samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Alla ateljéhus får egen tomt och privat parkeringsplats.

5 rum

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
6 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
7 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
8 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
9 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
10 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
11 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld
12 Bystaden 5 129,5m 2 0 kr 4 890kr Såld

1,5 rum

Lägenhet Adress Rum Boarea Pris Avgift Status
A3 Bystaden 1,5 20m 2 0 kr 1 548kr Såld
A4 Bystaden 1,5 20m 2 0 kr 1 548kr Såld
A5 Bystaden 1,5 20m 2 0 kr 1 548kr Såld
A6 Bystaden 1,5 20m 2 0 kr 1 548kr Såld

Omgivningar

I denna natursköna och avkopplande miljö, belägen mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat, finner ni fyra vackra sjöar. Under lediga stunder lockar träningsrundor, cykling och längdskidåkning i fina motionsspår. Väsjöbacken som är norra Stockholms största alpina skidanläggning med fem nedfarter och en funpark ligger inom promenadavstånd från husen i Bystaden. Planerna för Väsjöns nya bostadsområde inkluderar byggnation av skola, förskolor och service. Sportfältet har man planer på att utveckla med större grönytor, fotbollsplaner, tennishall och idrottslokaler. Flera busslinjer, bland annat till pendeltågsstationen, börjar köra via Väsjön 2017 och för att förbättra områdets kommunikationer ytterligare planeras även en linbana mellan Väsjön och Häggviks tågstation. En kort promenad från Bystaden ligger busstationerna Väsjöbacken och Edsbergs sportfält, därifrån går bussar direkt till Sollentuna Centrum, Karolinska Sjukhuset och Sergels Torg. Från Sergels Torg till Edsbergs Sportfält går det även nattbussar som har en restid på 35 minuter.

Ni hittar mer information om Väsjön på http://www.vasjon.nu/

Mer info kring Väsjöbacken med priser för liftkort, skidskola m.m. hittar ni på http://www.vasjobacken.com/

Övrigt

Parhusen byggs av Anebyhus

"Anebyhusgruppen AB ett husföretag som ägs av Active Invest AB, en stor träindustrikoncern som omsätter över 900 mkr och har ca 300 anställda. Som leverantör av småhus, flerbostadshus och andra byggprojekt är vi en helhetsleverantör där inget projekt är varken för litet eller för stort. Något som gjort oss till en av Sveriges ledande husleverantör med varumärkena Anebyhus, Ekeforshus, Kungshus och Ekonomen"

Tillverkning

"Oavsett om det är en friliggande villa, radhus, kedjehus, lägenheter, flerbostadshus eller parhus som passar bäst, har vi kunskapen för att bygga dem. Våra fabriker har en stor kapacitet och erfarenhet när det gäller industriellt byggande."

Grupphus i den nya husfabriken.

"Grupphusen bygger vi enligt byggmetoden volymhustillverkning, vilket innebär att vi bygger allt inomhus för att sedan leverera färdiga hus direkt till områdena. Hantverkarna får alltså i behaglig temperatur snickra, montera kök, kakla, måla, tapetsera, lägga parkett, sätta panel, dra el och vatten. Denna succé gör att vi har en otroligt nöjd kund i en av våra partners som är BoKlok som ägs av Skanska och IKEA tillsammans."

Samarbetsformer

"Vi erbjuder olika typer av entreprenadformer för att på bästa sätt anpassa byggnationen utifrån våra kunders önskan, behov och förkunskap. Ofta när vi jobbar tillsammans med byggherrar är det totalentreprenad som efterfrågas men vi kan även vara en leverantör som bistår med delad entreprenad eller materielleveranser."

Upplåtelseformer

"Olika projekt byggs & skapas med olika förutsättningar. Vi har erfarenhet av att leverera & bygga bostäder med olika upplåtelseformer så som äganderätt, bostadsrätt och hyresrätt."

Vi tillför värde

"Ju tidigare vi kommer in i projektet, desto högre värde kan vi erbjuda våra kunder. Genom vår kompetens och avtal så sparar våra samarbetspartner pengar på mäklarkostnader och andra konsultarvoden då vi arbetar med kända konstruktioner, duktiga arkitekter och byggsystem som lätt anpassas till gällande förutsättningar. Vi har också gedigen erfarenhet av hantering av avtal, bygglov, fastighetsbildning och lånehandlingar. Kontakta en trygg partner som tar helhetsansvaret när Ni vill skapa era nya projekt"

Anebyhusgruppen´s smarta byggprocess

"Vi jobbar med arkitektur som kommer att skapa attraktiva & miljöprofilerade hus. Det låter kanske gammeldags, men trä är faktiskt en viktig del av framtidens energisnåla byggande. Det är kostnadseffektivt och förnybart. Trä har den lägsta energiförbrukningen och de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial. Dessutom mår skogen bra av att avverkas i lagom takt. Våra fabriker jobbar efter att optimera tillverkningen och minimera resursanvändandet, vi jobbar med kända konstruktioner och byggsystem för att säkerställa kvalitén i produkten och mot myndigheternas krav.

Eftersom vi bygger industriellt i varma o kontrollerade miljöer minimerar vi riskerna med att bygga in fukt o fel i konstruktionerna samt.

• Vi kan optimera virkeskapningar för minimalt med spill

• Vi kan materialåtervinna maximalt.

• Vi kan köpa material på storpall för att minska mängden emballage

• Vi slipper torka virket utomhus, vilket kräver mycket energi

Husen utformas att vara effektiva i energianvändning och med smarta boendelösningar vi erbjuder t.ex sedumtak för fördröjning och minskad avrinning av regnvatten med mer än 50% allt för att göra våra hus så miljövänliga som det går. I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt. Vi ger alternativ med ”Grön el från solen” Förnybar el är en viktig komponent i ett hållbart boende. Därför är husen i vissa av våra projekt utrustade med solceller på taket. Smart både för plånboken och för miljön!

Vi tillför trygghet & miljötänkta värden!"

- Anebyhusgruppen.

 

Förhandsavtal

Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Så snart föreningen har tillstånd från Bolagsverket att ta emot förskott ska en förskottsinbetalning (30 000 kr för ateljéhusen och 75 000 kr för parhusen) betalas in inom 5 dagar på fastighetsmäklarens klientmedelskonto som står skrivet i förhandsavtalet. Vid undertecknande av förhandsavtalet finns en kostnadskalkyl som är godkänd av oberoende intygsgivare som är godkända av Boverket.

Handpenning

Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. De 30 000 kr alternativt 75 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal

Cirka två månader innan tillträdet tar fastighetsmäklaren på Notar kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Bystaden, Väsjön.